Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
REKORDGJEDDA: Willy Hvorup viser fram gjedda på 19,5 kilo tatt i Grøtlitjernet.
 
Se gjedda han tok i Grøtlitjernet
Grøtlitjernet har vært både tørrlagt og rotenonbehandlet – men gjedda ble. Willy Hvorup trakk opp et beist på 19,5 kilo.

Publisert: 21.jul.2017 07:14
Oppdatert: 21.jul.2017 07:21

Det har vært tatt stor gjedde i Grøtlitjernet før. I alle fall oppunder ti kilo. Men mest av alt liker folk å fiske abbor i Grøtlitjernet på Nes.

«At folk på Stavsjø er noen kløppere til å fiske abbor, kommer av Grøtlitjernet som ligger inntil vegen like østafor grendesamfunnet», het det i en reportasje i Hamar Arbeiderblad for drøyt tjue år siden.

Og flere store abbor er de siste årene blitt meldt inn nettopp fra fiske i Grøtlitjernet. Og kanskje er det nettopp det som er saken, at Grøtlitjernet har vært et svært godt matfat for «krokodillen» som Willy Hvorup trakk opp etter en lang kamp.

Utrolig er det uansett, men like utrolig er det at Willy, ifølge reportasje i nettopp denne avisa, fikk gjedda på land med 0,35-sene og en liten spinner.

Gjeddehistorier

Gjeddehistorier har vært elsket opp gjennom alle år, og allerede på – 30-tallet var den grådige fisken ofte omtalt i Hamar Arbeiderblad:

«Gjedda er Mjøsas hai – uhyggelig beist tatt av Gjøvik-fisker», var tittelen på en artikkel i Hamar Arbeiderblad 15. juni 1936 – og artikkelen ga leseren noe å tenke på. Ikke det at gjedda var så vanvittig stor, nei da, gjedda var på åtte kilo, den. Gjøvik-fiskeren fikk på gjedda da han dorget etter mjøsørret, noe som heller ikke er uvanlig – men: i gapet hadde gjedda en mjøsørret som målte 46 centimeter uten hode!

I 1939 fortalte HA om ei gjedde som terroriserte sitt nærmiljø et sted i Latvia: «I en liten innsjø i Latvia lever – ifølge troverdige beretninger fra folket i traktene – en 50 kilos gjedde, som har drevet sitt spill i sjøen i mange, mange år. For en tid siden var en lærer ute og rodde med sluk på sjøen, og plutselig kjente han et voldsomt napp. Han var ikke sterk nok til å hale i land den veldige fisken – som viste seg å være en gjedde – men derimot var fisken sterk nok til å hale både mannen og båten ned under overflaten. Det ble en strid på liv og død mellom kjempegjedden og læreren, som skrek høyt om hjelp. Den fikk han omsider, og ble til slutt halt opp igjen i utmattet tilstand. Kjempegjedden nappet imidlertid over snøret og forsvant.»

Grådig gjedde

Og her er et eksempel fra Danmark, også trykket i Hamar Arbeiderblad – i 1935: «Grådig gjedde hogg tak i damens fot». «Frk. Johansen var syklet ut for å bade, og mens hun satt på badebroen og lot føttene dingle ned i vannet, merket hun plutselig en stikkende smerte i den ene vrist. Da hun trakk foten til sig, fulgte hodet av en svær gjedde med op av vannet, og da den store fisk slapp sitt tak i frk. Johansens fot, rev dens nålespisse tenner lange rifter i foten.»

Og med Willy Hvorup og hans rekordgjedde har avisas lesere fått nok en god historie, nå om gjedda på Nes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke