Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Heia Sanna!
Sanna Torve (6) fra Ridabu er inne på storfiskerlista. Det er stas.

Publisert: 14.jul.2017 06:52
Oppdatert: 21.jul.2017 07:34

Sportsfisking har, som jakt, vært mest guttas greie, dessverre. Undersøkelser har vist oss at jentene er med på lik linje med gutta når de er små, men så melder de seg av. Norges Jeger- og Fiskerforbund har i mange år jobbet for å legge til rette for og friste jentene – og det finnes i dag en egen aktivitetskalender for jenter på njff.no.

Her finnes treff og kurs for blant annet laksefiske og ørretfiske.

Den viktigste jobben gjør Sanna. Og de andre jentene. De er ute i naturen, og lærer seg å like alt det som finnes utenfor asfaltstripa – og viser alle andre hvor mye glede det finnes i å ferdes i terrenget. Bare se på bildet av seks år gamle Sanna som viser fram sin abbor tatt utenfor Hovinsholmen.

Edvarda!

Jentene har vært med i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse fra de første årene på femtitallet. Gutta gjorde hva de kunne for å ha kontroll på dette området, men det fantes jenter som sto på, ikke lot seg dytte vekk – og de viste tidlig at de behersket sportsfiske minst like bra.

Historien om Edvarda Bakke fra Moelv vil alltid stå som en påle i Innlandets sportsfiskerhistorie. Hun fikk en mjøsørret på 10,6 kilo på kroken i mainatta midt på femtitallet, hun var alene i båten, og ordnet opp, ble den første kvinne som noen gang hadde tatt en mjøsørret på mer enn ti kilo på stang – og tok pokalen. Søk i arkivet viser at hun tok flere store ørret i åra som kom.

Ronja og Johanne

I fjor fortalte vi historien om Ronja Larsen, datter av Leder i Moelv og Omegn Jeger- og fiskerforening (MOJFF), Robert Larsen. Hun trakk opp grøvre fisk enn den rutinerte faren i vårjakta etter mjøsørret.

Johanne Nyutstumoen (16) er også ei av jentene som viser veg. Jenta fra Ottestad har i flere år vært inne på lista i kategorien «Ørret Mjøsa».

Gratulerer

Seks år gamle Sanna Torve er hun som denne gang minner oss om at jentene kan sportsfiske like godt som oss gutta – og derfor hurra for Sanna!

Og for ordens skyld fyller Sanna sju år om kun få dager. Det ble understreket i innmeldingen av abboren tatt ved Hovinsholmen, og det skal selvsagt med. Det skulle bare mangle.

Gratulerer med den store dagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke