Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Inn i toppuka
Mjøsfiskerne går nå inn i den klassiske midtdelen av mai. Stor ørret venter.

Publisert: 24.mai.2018 09:52
Oppdatert: 24.mai.2018 09:58

Det er alltid en glede å trekke fram Helge Hagens bok «Og der gikk snella» som ble gitt ut i forbindelse Hamar Fiskerforenings hundreårsjubileum (1998). Utgivelsen ble vår tids håndbok for mjøsfiske, og her er både fakta, gode historier og gode tips.

Sjekker vi fiske midt i mai, så står det blant annet å lese: «Rundt 17. mai er krøklegytingen på det mest intense i et normalår.» Og: «Innerst i Furnesfjorden, ved Sandsøra, pleier det å være storbitt i dagene 22. – 24. mai.»

2013 – et toppår

Sjekker vi resultatlistene i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranser de siste årene, så bekreftes langt på veg noteringene gjort av Helge Hagen og hans kilder. Midtdelen av mai ga et meget godt fiske etter mjøsørret i fjor, beste siden 2013 – som helt klart var et av toppårene de siste ti år.

Samme år måtte mjøsfiskerne kjempe med flom, men i 2013 kom flommen senere – uten at det stoppet mulighetene for å ta storfisk. Også med brask og dritt i vannet ble det tatt stor ørret.

Innimellom brask

Som i år. Flommen har ikke ødelagt mulighetene. Som eksempelvis Ragnar Farlund fra Gaupen viser, med sin fangst 15. mai. Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening skriver på sine Facebook-sider: «Innimellom alt brasket i Ringsakerfjorden klarte Ragnar Farlund å knipe til seg denne flotte ørreten. Den veide akkurat fem kilo og var 75 centimeter lang.»

7,4 kilo

Noen dager tidligere, 11. – 12. mai, arrangerte Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening sin fiskekonkurranse, og det var en brumunddøl som stakk av med den gjeveste premien. Erland Ryen, sammen med kameraten Rune Mikkelsen, veide inn en skikkelig rugg på 7,4 kilo.

Også konkurransen Daladreggen ble arrangert sist helg. Den konkurransen vant Johnny Nohr fra Nes med to flotte ørret på 5,2 og 3,3 kilo.

Ørretfestivalen

Denne helga er det klart for samarbeidsarrangementet Mjøsa ørretfestival. Arrangører er Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening, Hamar Fiskerforening, Moelg og Omegn JFF, Gjøvik Fiskerforening og ØRTK. Startskuddet går i kveld, fredag 18. mai. Innveiing er på morran lørdag 19. mai.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke