Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
I TET: Jeanette Mathisen til topps på lista med årets første punding i HAs fiskekonkurranse. Foto: Privat
 
Jeanette i tet
Her er ei jente som kan fiske etter storørret i Mjøsa: Jeanette Mathisen (27) fra Brumunddal. På morran 6. mai løftet hun en punding inn i båten – og gikk rett til topps på konkurranselista.

Publisert: 24.mai.2018 09:50
Oppdatert: 24.mai.2018 10:00

Jeanette er ingen nybegynner for den som måtte tro det. Hun har vært med i båten til faren sin, Tormod Høisveen, siden hun var lita – og Tormod kan sine saker når det gjelder dregging etter mjøsørret. Han har jaktet storørret i femti år.

Jeanette tok sin første punding på morran 6. mai i Furnesfjorden. Fra før hadde hun en personlig rekord på 4,4 kilo.

Med fangsten tar hun plass på en av de sterkeste listene, kvinner som har tatt mjøsørret på mer enn seks kilo. Den stiligste av dem alle er nok Edvarda Bakke fra Moelv, hun som jekket ut alle kara i 1956-sesongen, med en ørret på 10,6 kilo. Hun var alene i båten da fisken hogg, men tro ikke at hun fikk panikk.

– Var det vrient å få den inn?, ble hun spurt.

– Det gikk som fot i hose, svarte Edvarda.

Bursdagsfangst

En annen mjøsfisker som var fornøyd med en av fisketurene siste uke er Erland Ryen fra Brumunddal. Han har store forhåpninger når han drar av gårde i båten sin 5. mai. Hvert år. Han har nemlig bursdag, og på bursdagen pleier han å gjøre det skarpt. I 2015 tok han sin største mjøsørret, en rugg på 8,4 kilo. Året etter tok han en punding. I fjor veide den største fisken han tok på bursdagen sin 4,5 kilo. Hva ville skje i år?

«Jeg fikk ingen punding på bursdagen min i år, men jeg fikk trebett med 4,4 kilo på topp», skrev han i en tekstmelding til redaksjonen. Trebett, tre hogg samtidig. Slå den!

Konkurranser

Denne helga vil nok mange prøve fiskelykken. Det er nemlig fiskekonkurranse både i Moelv og i Brumunddal. Fredag 11. mai til lørdag 12. mai er det klart for Moelv og omegn Jeger og Fiskerforenings dreggekonkurranse. Lørdag 12. mai til søndag 13. mai er det klart for «Daladreggen».

Påmelding i Moelv skjer på Fiskerhytta. I Brumunddal er det påmelding på Fiskerly og på Hamar brygge. Innveiing i «Daladreggen» er kun på Fiskerly. Arrangør er Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening.

 
FORNØYD: Roger Dahl fra Biri med en ørret på fire kilo. Foto: Privat
PEN FISK: Vegard Glorud med en flott ørret på fem kilo. Foto: Privat
KLASSISK: Egil Sjørengen med en klassisk mjøsørret. Denne på fire kilo. Foto: Privat
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke