Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
LOKKER: Sommernatt på Mjøsa må være en av de aller fineste naturopplevelser i Innlandet. Og kanskje hogger det en skikkelig en? Foto: Remi Laakso
 
Sommernatta lokker
Aldri har det vært bedre maivær. Flommen og alt brasket som fløt rundt har skapt problemer i enkelte områder, men fortsatt meldes det inn stor fisk tatt i Mjøsas største innsjø.

Publisert: 07.jun.2018 14:26
Oppdatert: 07.jun.2018 14:30

Til helga blir det travelt på Mjøsa, med konkurranser både natt til lørdag og natt til søndag. Det er fortsatt meldt godt vær, så det vil bli noen fantastiske naturopplevelser på Mjøsa.

Det tas fisk både på dagtid og kveldstid på Mjøsa. Men den beste tiden er på natta og mot morran. Det vet fiskerne, og det viser også innmeldingen som gjøres til Hamar Arbeiderblad.

Erland Ryen fra Brumunddal tok en flott ørret på 6,5 kilo i Furnesfjorden 29. mai. Det var nok ei bra natt, for også en annen storfisker, Marius Hagen fra Hamar, meldte inn to pene fisker tatt samme natta. Den største på fire kilo tatt ved Helgøya.

Tore Finberg fra Ridabu tok en rugg på 4,6 kilo ved Bergevika 27. mai – og dagen før, 26. mai, hadde Marius Hagen også en bra tur som han meldte inn to fisker fra. Hagen fortalte på hjemmesidene til Hamar Fiskerforening om sin tur rundt Helgøya, hvor han traff på enorme mengder med gress og kvist – men fant bedre forhold gjennom Nessundet og ved Bergevika.

Konkurranser

1. juni-2. juni «Mjøsa ørretfestival». Samarbeidsarrangement mellom fiskeforeningene rundt Mjøsa. Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening står i år som hovedarrangør av Mjøsa Ørretfestival. Som medarrangører er: Hamar Fiskerforening, Moelv & Omegn JFF, Gjøvik Fiskeforening og ØRTK.

2.–3. juni, «Vårdreggen». Arrangeres av Hamar Fiskerforening, som feirer 120 år i år. Påmelding Hamar brygge, Fagervik Jessnes, havna i Brumunddal. Startskuddet går lørdag 2. juni på tidlig kveldstid. Fangst må være innveid søndag morgen. Innveiing kun på Fagervik på Jessnes. Premieutdeling på HFF’s foreningshytte Fagervik direkte etter innveiing.

9. og 10. juni, neste helg, er det trolling-NM på Mjøsa.

Meld inn

Fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad foregår hele sommeren, ut august – og her er muligheter hele vegen. Hver uke trekker vi ut et gavekort på fire hundre kroner. De som står som klassevinnere 1. september mottar gavekort på 1.000 kroner. En fisker trekkes ut som vinner av hovedpremien, laksefiske i Namsen: Fire timers fiske med roer, tolv timers fiske fra land – på Lilleøen gård i Overhalla. Pluss overnatting i hytte for fire. Alle som melder inn fisk over minstemål i de forskjellige klassene mottar diplomer.

Husk å melde inn med korrekt navn, adresse, når og hvor fisken er tatt. Og ikke minst type fisk og størrelse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke