Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Motivert: Janne Dahl Sørensen Dimitrova (18) føler seg klar for en dag i toppsjefens sko, når hun på torsdag skal skygge lederen for FN-Sambandet. Foto: Ørjan Brendløkken
 
I startgropa: Janne (18) fikk være FN-sjef for en dag
Janne Dahl Sørensen Dimitrova (18) klatret rett til topps i konkurransen «Leder for en dag».

Publisert: 20.okt.2017 09:34
Oppdatert: 20.okt.2017 09:48

Hun er opptatt av at ungdommers meninger skal bli hørt. Som Daglig leder for Contra UB ble Janne sammen med 29 andre ungdommer i Norge trukket ut blant 12.000 deltakere til å være med i «Leder for en Dag». På torsdag fikk hun skygge FN-Sambandsleder Anne Cathrine Uteng Da Silva en arbeidsdag. HA Møtte Janne på forhånd, for å høre hennes tanker om dette.

– Hva vet du om arbeidsdagen til lederen for FN-Sambandet?

– Jeg vet at FN-Sambandet jobber mye med å informere om FN sitt arbeid. Jeg ser for meg at hun har mye papirarbeid. Men jeg håper selvfølgelig det blir mye praktisk, kanskje noen møter. Cathrine Da Silva er ganske ny i jobben, hun ble ansatt for omtrent ett år siden. Jeg håper hun er litt «fresh».

– Har du fått vite noe om hva du skal være med på?

– Jeg har ikke fått vite så mye på forhånd. Noe som er litt ubehagelig, jeg liker å stille forberedt. På onsdag reiser jeg til Oslo, der alle deltakerne skal bo på samme hotell. Jeg håper det blir tid til å bli kjent med de andre. På torsdag skal jeg møte klokken ni hos FN-Sambandet.

– Hva tenker du om å bli valgt ut?

– Jeg er sjukt stolt! Det er så stort. Jeg er veldig heldig som vant.

– Du er skoleelev?

– Jeg går påbygg, etter å ha gjennomført to år Medieproduksjon ved Hamar Katedralskole.

– Kan du fortelle litt om bedriften du var med på å starte?

– Vi ville lage et alternativ til de «voksne» mediene. Det er mye engasjert ungdom på Katta, og vi tenkte at vi kunne være deres stemme utad. Vårt motto var «Av ungdom, for ungdom» sier Janne og ler litt.

–Kanskje litt klisjé?

– Ja, sier Janne og ler. - Men det passet så fint.

– Hva slags saker la dere ut i nettmagasinet?

– Det ble litt politikk. Mye om fraværsgrensen, som jo angår oss elevene i høy grad. Saker fra ungdommers synspunkt. Også ble det en del tullevideoer, da.

– Hvordan fant dere ut at dere ville starte ungdomsbedrift?

– Egentlig hadde vi ikke noe valg. Når man går den yrkesfaglige medielinjen på Katta, bruker man en del av timene i andreklasse på dette. Det er et krav fra lærerne at man jobber med medieverden, slik at vi kan koble det til kompetansemålene i faget. Men bortsett fra det var det veldig fritt hva vi skulle jobbe med. De fleste medieelevene ser fram til å lage sin egen bedrift, noe vi også gjorde. All drift gjorde vi selv, selvfølgelig med god hjelp fra erfarne lærere som har jobbet med Ungdomsbedrift lenge.

– Nå har vi snakket mye om den nære framtid. Men hva ser du for deg at du vil drive med framover?

– Det er jo veldig mange muligheter. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil jobbe med, men mediefaget er spennende. Hvis jeg skal gjøre noe medierelatert, er det radio jeg er mest interessert i. Da har jeg lyst til å bli programleder i P3. Men TV er også spennende. Vi laget talkshow på medielinja, den typen ting er kjempegøy å produsere.

– Har du noen planer for hva du skal neste år?

– Først må jeg fullføre skolen. Det er ganske mye lesing. Og så kommer russetiden neste år. Det gleder jeg meg virkelig til!

– Er du med på en russebil?

– Nei. Jeg og en gruppe venner har bestemt oss for å være «vandreruss». Vi fant ut at det ble litt for tidkrevende og dyrt med russebuss. For oss finnes det ingen mellomting. Jeg har også meldt meg som revysjef for russerevyen på skolen. Det er mye jobb, men også veldig moro.

– Og hva med etter russetida?

– Jeg har lyst til å gå på Roskilde Festival Højskole, i Danmark. Den åpner etter planen først i 2019, men jeg har allerede satt meg opp på søkerlista.

Tre tips til andre som er i startgropa

1) – Prøv alt. Jeg tror det er viktig å teste så mye som mulig for å finne ut av hva du vil.

2) – Ikke la noen andre bestemme hva eller hvordan du vil gjøre ting. Det gjør alt mye vanskeligere enn det trenger å være. MEN si alltid JA til hjelp, for det er da man lærer.

3) – Alltid ha tid til morsomme ting. Konserter, festivaler, kino eller bare slapp av. Treat yourself.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke