Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Frivillighetsgeneral: Andreas Tangen Borud jobber med, og brenner for, frivilligheten.
 
Frivillighetsguru og general
Andreas Tangen Borud (26) fra Stavsberg har allerede lagt over ti frivillige verv bak seg. Snart trer han inn i ny jobb som generalsekretær i Landsrådet for barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

Publisert: 05.aug.2017 10:03
Oppdatert: 05.aug.2017 10:18

På Tøyen ligger en sju-etasjers høy blokk. Blokken huser ulike frivillige organisasjoner, og har fått det passende navnet Frivillighetshuset. Dessuten jobber også frivillighetsguruen Andreas Tangen Borud her, som kaller frivilligheten selve indrefileten i det norske samfunn.

I Frivillighetshuset har han hatt kontor siden mars i fjor. Da begynte hans første heltidsjobb som politisk rådgiver i LNU.

I oktober trer han inn i sin nye treårige jobb som generalsekretær for samme organisasjon.

Kan du fortelle kort hva LNU driver med?

– Det er en paraplyorganisasjon for den unge frivilligheten i Norge med 97 frivillige medlemsorganisasjoner. LNU driver med interessepolitikk, støtteordninger og kompetansegiving for å gi barn og unge innflytelse over egen hverdag og muligheten til å arbeide som frivillige. Vi ønsker at alle unge som ønsker skal få være frivillige. Det skal være lett å drive en organisasjon, og barn og unge skal få oppleve å ha makt og innflytelse over samfunnet og sin egen hverdag, forteller Borud.

Hva gjør en politisk rådgiver?

– I det siste året har jeg jobbet spesielt med en stor kampanje for valgdeltakelse blant unge før det kommende stortingsvalget til høsten. Kampanjen går ut på å rekruttere 100 frivillige unge som skal snakke med andre unge over hele landet, ansikt til ansikt, om det å stemme, for å få dem til å stemme, sier Borud.

I tillegg går jobben hans som politisk rådgiver ut på å skrive mye, gå i møter og lese seg opp på politiske saker og forskingsrapporter.

–Nå synes jeg statsbudsjettet er det mest spennende i verden! Hadde noen fortalt meg det på videregående, hadde jeg aldri trodd på det, sier han, og fortsetter:

– Jeg skriver politisk argumentasjon for jeg må kunne mest. Dessuten er lobbymøter med politikere en stor del av jobben. I møter er jeg støtte for leder og generalsekretær. Videre jobber jeg med den politiske strategien, for eksempel om vi skal prøve å sette en mediesak, det har mye med timing å gjøre.

Hva fikk deg til å søke jobben som politisk rådgiver?

– Fra 2010 til 2011 var jeg nestleder i Elevorganisasjonen, og i 2011 til 2012 var jeg leder. Året etter satt jeg som styremedlem i LNU. I 2016 dukket muligheten for å bli politisk rådgiver i LNU opp, og da kastet jeg meg over den. Dette er noe jeg virkelig tror på, og å jobbe med politisk påvirkning på et nasjonalt nivå er utrolig gøy!

Hva er den største utfordringen i jobben din?

– I jobben gjelder det å være kreativ, tenke annerledes og strekke seg lenger, for det er mange frivillige organisasjoner i Norge. Det er å gjøre politisk arbeid som stikker ut, er det mest utfordrende for det er så mange om beinet! Det er så vanvittig mange organisasjoner i Norge, noe som for øvrig er det beste med det norske samfunnet. Vi er mestere i frivillighet, og mange som har lyst på politikerens tid.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Jeg tilbringer mye tid med kjæresten og venner, og er gjerne på hytta ved Oslofjorden. Der har jeg en hage, og det er overraskende avslappende å klippe gresset og trimme epletreet når man har sittet på et kontor hele uka.

Hva er drømmen din å oppnå?

– Å få denne jobben som generalsekretær i LNU fra oktober er drømmen min! Nå har jeg ikke tenkt noe videre. Jeg er utrolig fornøyd.

Hvor ser du deg selv om ti år?

– Noen folk sier for eksempel: Jeg skal bli arbeidsrettsadvokat. Det er helt streit, men det er ikke meg. Jeg vil prøve mye forskjellig! Jobbe mer innenfor frivilligheten, partipolitikk og studere. Om ti år har jeg tatt en mastergrad, prøvd flere ting, og holdt øynene åpne for mange gøyale og meningsfulle muligheter, avslutter den snart avtroppende politiske rådgiveren i LNU.

 
Fakta

3 om meg:

1. Andreas Tangen Borud (26) har allerede et titalls frivillige verv bak seg.
2. Jobber fram til oktober som politisk rådgiver i LNU.
3. Tiltrer sin nye jobb som generalsekretær i LNU fra 1. oktober.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke