Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
FOTO: TOR FLAKSTAD
 
Knall og fall for en av «jentut’n»

Publisert: 02.nov.2018 14:07
Oppdatert: 02.nov.2018 14:59

DÅRLIG SKIFØRE: Drøye 5.000 tilskuere, 36 tonn kunstsnø, 23 skiløpere og en gnistrende opplagt Kristen Kvello som speaker lagde sesongens skipremiere på Kongsvinger til en festlig forestilling søndag 3. oktober 1965. Som bildet viser var det egentlig altfor tidlig på sesongen for skirenn, og her er det Ingrid Wigernæs som utfører et c- moment som til slutt endte med fall. Den 550 meter lange løypa ble gått ti ganger. Harald Grønningen tok ledelsen allerede etter to runder i herreklassen, og vant til slutt foran Jo Eggen. Kunstsnøspesialisten Ole Ellefsæter smurte seg bort denne gangen. I dameklassen overrasket unge Torild Haug fra Elverum ved å vinne klart foran Ingrid Wigernæs. Wigernæs regnes som opphavet til uttrykket «jentut’n», som er hemsedalsdialekt for jentene. Ordet ble brukt av Wigernæs da hun omtalte lagvenninnene på stafettlaget som tok sølv i VM i Oslo i 1966. De to andre på sølvlaget var Inger Aufles og Berit Mørdre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke