Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
6_Bilde1
 
Kortreist

Publisert: 15.sep.2017 06:52
Oppdatert: 15.sep.2017 06:52

Smaragdgruvene: Gruvene ved Minnesund er Nord-Europas eneste smaragdgruver, og ble driftet i ti år fra 1899 til 1909. Men der det en gang var hardt arbeid som gjaldt, er det nå opplevelser for hele familien som er på agendaen. Gå på skattejakt i spennende historiske omgivelser, og let etter små smaragder langs mjøsstranda.

Komme dit: Kjør E6 sørover mot Minnesund, og ta første avkjørsel etter brua. Følg så riksveg 33 et par kilometer mot Feiring og Gjøvik, og følg skilting til høyre mot «Smaragdgruvene».

Åpningstider: Gruvene er åpne alle dager fra 15. april til 30. september, fra klokken 10.00 til 18.00.

Overnatting: Du kan leie husrom på Byrud gård. På gården finnes et lite museum (bildet øverst), som også har et utsalg av smykker og mineraler fra hele verden. Storenga camping ligger også på Minnesund.

Verdt å huske på: Det er ikke lov til å lete etter smaragder på selve fjellet, eller inne i gruvene, blant annet på grunn av din egen sikkerhet. Det anbefales ikke å gå inn i gruvene uten en guide til stede. Det er mørkt, mange hull å falle ned i og generelt ulendt. Ta på gode sko og solid tøy, og ta med matpakke, sekk og en boks til å oppbevare funnene i. Det er også en grill på stranda.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke