Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
6_Bilde1
 
Kortreist
På den andre sida av Mjøsa ligger Feiring jernverk. En sommeridyll.

Publisert: 28.jul.2017 06:59
Oppdatert: 28.jul.2017 06:59

Beliggenhet: Du kan enten kjøre E6 til Minnesund og så nordover langs vestsida av Mjøsa på fv 33, eller over Mjøsbrua og så fv 33 sørover. Det er to adkomster også til Feiring jernverk, og den enkleste er skiltet nord i bygda, opp Stubberudvegen. Etter parkering ved Eftasmyra er det ca. 15 minutters gange på grusveg inn til verket.

Sesong: Feiring jernverk og Carsten Ankers gjenreiste fritidsbolig, som ligger like ved, er mye brukte turmål året rundt.

Jernverkshelga i Feiring: Den første helga i august hvert år arrangeres Jernverkshelga. Hovedattraksjonen er det historiske spelet «Menn av malm, jenter av jern» som denne sommeren settes opp for 18. år på rad. Manus til teaterstykket er skrevet av Tor Karseth og tar oss med tilbake til 1808. Feiring jernverk var eid av Carsten Anker og vi møter menn, kvinner og barn som arbeidet og levde i verket, som var en del av Eidsvoll verk. Les mer om programmet for Jernverkshelga og forestillingen på nettsida www.jernverket.info

Carsten Ankers lysthus: Feiring jernverks venner fikk i 2013 gjenreist Ankers representasjonsbolig, etter originale tegninger fra 1800-tallet. På Kristenkollen rett ved jernverket, er det flott utsikt over Mjøsa og fint å ta matpause.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke