Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
6_Bilde1
 
kortreist

Publisert: 25.aug.2017 06:31
Oppdatert: 25.aug.2017 06:31

Målia: Serveringshytte og åskam i Løten allmenning. Er et knutepunkt på Hedmarksvidda både for skiløpere vinterstid og fotturister sommerstid.

Komme dit: Så lenge vegen er farbar før vinteren, kan du kjøre helt til døra. Kjør til Brenneriroa, og ta av mot Budor. Etter du har passert skianlegget, kjør et par minutter til og følg skilting til venstre. Følg vegen rett fram over Ruskåsen, og når du ikke kan komme lenger, ser du Målia et par meter til venstre. Ønsker du å spasere, kan du parkere bilen ved alpinbakken og følge merket sti. Det er også merkede stier fra Gåsbu, Kveådammen og Brumund.

Overnatting: Området er myrlendt og dermed kan det være en krevende øvelse å finne en god teltplass. Men setrene i området ligger tørt til, og kan være steder å sikte seg inn om man vil overnatte under duk. På selve Målia er det en selvbetjent DNT-hytte med 10 sengeplasser, og en større utleiehytte med 20 sengeplasser. Ta med sovepose eller lakenpose til den selvbetjente hytta.

Bærplukking: HA får opplyst at det er mye blåbær i traktene, og at sesongen er forventet å vare et par uker til. De som er glad i tyttebær, anbefales å lete andre steder. Når det gjelder multe, sies det generelt at sesongen er dårlig, men så er det vel heller aldri noen som røper en god multeplass?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke