Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Festivalleder: Marte Larsen Tønseth.
 
Løten lokker
Åpner du bilvinduet og følger eimen av pultost, kommer du sannsynligvis til Løten. Fredag og lørdag er det klart for årets utgave av Pultost- og akevittdagene i Løten.

Publisert: 01.sep.2017 06:19
Oppdatert: 01.sep.2017 06:40

Musikkfestivalene avsluttet sesongen sin forrige helg. Nå er det matfestivalene som tar over. Først ute er løtensokningene med pultosten og akevitten sin, deretter – om fjorten dager – er det Midt i matfatet i Vikingskipet. Og matfestivalene trekker mer folk enn de fleste andre festivaler. I Løten regner arrangøren med mellom 15.000 og 20.000 besøkende; det vil si at det er en risiko – eller mulighet – for at folketallet i Løten tredobles i løpet av helga. Det betyr også at dette er et av de aller største arrangementene på Hedmarken i løpet av året.

Arrangøren regner med at 120 utstillere vil være i sving, både de helt lokale og de nesten like stuttreiste, spredd utover både Bondens Marked og i håndverksteltet. Dessuten blir det pub i lavvoteltet utenfor Bøndsen. Der kan en sjekke om pultost også er pubmat, og hvorfor skulle det ikke være det?

Og inne på festivalområdet har både pultosten og akevitten fått sine egne hus. Det er for de spesielt hardcore nyterne, og dem er det også mange av disse dagene. Og har du først lagt innpå en dugelig dose pultost under leppa, er tiden kanskje inne til å bli med på helikoptertur over Løten, som også er et av tilbudene. Det sies at dunsten pultost aldri ser like forlokkende ut som fra oven.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke