buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Godt gresk i Bakgården
God stemning: Rause vinglass og rause porsjoner løfter restaurantbesøket i den greske Bakgården i Hamar til langt over middels.

Publisert: 07.jul.2017 06:24
Oppdatert: 07.jul.2017 06:35

Passasjen fra Østre Torg og inn i den greske restauranten Bakgården er med å skjerpe appetitten på et måltid middelhavsmat. Bordene er dekket med blå-hvite ruter med hvit duk på toppen. Stolene er selvsagt blå og veggene hvitkalkete. Med gresk tradisjonsmusikk i høyttalerne og en hyggelig servitør fra Chania er stemning satt.

Henriette ber om et glass hvitvin og en skål med tzatziki (70 kr) og måper når vinglasset settes på bordet.

– Jøye meg, det er virkelig raust skjenket og vinen er frisk og tørr som jeg ba om. Tzatzikien er laget av gresk yoghurt. Den er fyldig og nydelig på smak. God start, konstaterer Henriette.

Hanna vil smake et sammensatt utvalg av forretter (165 kr) og hvis Henriette synes hun fikk mye vin i glasset er det bare småtterier mot mengden mat som nå settes på bordet.

Grillet ost, gresk salat, hvitløkbrød med grillet tomat og feta, mer tzatziki og ikke minst pommes frites gir en forsmak av det greske kjøkken.

– Jeg kunne klart meg greit uten chipsen. Salaten er frisk og god, men tomat og løk er selvsagt mye søtere på Kreta, oppsummerer Hanna.

Henriette nyter reker i hjemmelaget tomatsaus med fetaost, sjampinjong og smakfull paprika (155 kr)

Henriette har som vanlig lyst på lammekoteletter (235 kr) og blir ikke skuffet. Hovedretten er som alt annet i Bakgården raust lagt opp på tallerkenen.

– Lammekotelettene er «trimmet» og utrolig møre. Dette er det beste fra det greske kjøkken, synes Henriette – igjen henrykt over et glass med ripasso – enda rausere enn hvitvinen hun fikk servert til forretten.

Hanna spiser sitt grillspyd (225 kr) med kylling og foretrekker en kald øl som følge til maten.

– Souvlaki er souvlaki. Det smaker like godt i Hamar som i Platanias. Og det er vel ganske tradisjonelt med pommes frites og gresk salat til, fastslår Hanna.

Servitøren i Bakgården er hele tiden oppmerksom og vennlig. Gjestene strømmer til selv spisestedet selv om det «midt i vikua» og tidlig på ettermiddagen.

– Det er hyggelig å være gjest i Bakgården. Og det er greit at det tar tid å tømme rødvinsglasset. sier Henriette.

Vi konkluderer med at menyen i Bakgården er en slags «greatest hits» av hva nordmenn flest spiser når de besøker de greske øyer i ferien.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat