21. jun
 
Biff med blåmuggost
Mørbrad fra storfe egner seg utmerket til en god biff. Her er det osten som fungerer som saus, og gir masse smak som matcher tilbehøret.

Publisert: 15.feb.2018 12:19
Oppdatert: 15.feb.2018 12:19

Ingredienser 4 porsjoner:

4 biffer av mørbrad

2 ss margarin til steking

1 ts. salt

1⁄2 ts. pepper

200 g gorgonzola eller annen blåmuggost

200 g frisk sjampinjong i skiver

2 ss olje til steking

100 g rucola

8 røde cherrytomater

2 stilk finhakket frisk rosmarin

1⁄2 ts. salt

1⁄2 ts. pepper

Slik gjør du:

1. Brun biffene på begge sider på sterk varme. Senk varmen og etterstek i 2–3 minutter på hver side (medium stekt). Legg på en god skive blåskimmelost og sett dem til side mens du tilbereder tilbehøret.

2. Varm oljen og fres sjampinjongene i noen minutter. Tilsett rucola og cherrytomater det siste minuttet. Dryss over hakket rosmarin og smak til med salt og kvernet pepper.

Server med små poteter.

Vil du ha det litt mildere, kan du erstatte blåmuggosten med en raus skive med brie eller annen ost.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.