21. mai
 
Brødsuppe
Med erter og gammelt brød kan du trylle fram en deilig suppe.

Publisert: 23.jan.2018 12:38
Oppdatert: 23.jan.2018 12:38

Ingredienser 4 porsjoner:

120 g gammelt brød uten skorpe, kuttet i terninger

2 ss smør

1 grovhakket løk

8 dl kyllingbuljong (utblandet)

400 g frosne erter

1⁄2 ts. salt

1⁄4 ts. pepper

Slik gjør du:

1. Ta ut erter fra fryseren og legg på kjøkkenbenken.

2. Grovhakk løk. Skjær av skorpen på brødskivene og kutt brødet deretter i terninger.

3. Smelt smør i en kjele. Fres løk i kjelen til den er myk.

4. Hell i ¾ buljongen i kjelen, kok opp. La det koke i 3–4 minutter, til løken er mør. Ha i erter og brødterninger, og la alt koke opp.

5. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.

6. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp. Smak til med salt og pepper.

7. Server brødsuppe toppet med brødkrutonger og en skvett olivenolje.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.