22. okt
 
Carbonara

Publisert: 16.mar.2018 15:45
Oppdatert: 16.mar.2018 15:45

Denne oppskriften er uten fløte, men får likevel fløyelsmyk, silkeglatt og kremet konsistens. Denne gangen laget med godt norsk bacon og egg.

200 gr bacon i små terninger

500 gr fersk spagetti

4 egg

ca. 2 ss finrevet parmesan

2 ss hakket frisk timian , eller andre urter

1 ts grovkvernet pepper

4 eggeplommer

1. Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.

2. Stek baconterninger i en varm panne.

3. Visp sammen hele egg, finrevet parmesan, timian og pepper.

4. Hell kokt pasta i et dørslag og ha den tilbake igjen i kasserollen. Vend inn egg- og parmesanblandingen. Eggeblandingen blir delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre.

5. Tilsett stekt bacon og smak til med kvernet sort pepper

Server gjerne på varme tallerkener og høvle over litt parmesan ved servering. (Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke