20. aug
 
Chili og hvitløksmarinerte kyllingspyd
Server marinerte kyllingspyd med sursøt saus som en liten koserett eller som én av flere småretter til et tapasmåltid. Ta gjerne med de ut og grill dem også.

Publisert: 25.mai.2018 13:47
Oppdatert: 25.mai.2018 13:47

4 stk kyllingfilet

Marinade:

4 båter finhakket hvitløk

1 dl søt chilisaus

2 ss soyasaus

2 ss olivenolje

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

Avokadopuré:

2 stk avokado

1 ss olivenolje

saften av 1 stk lime

2 stk grønn chili

Slik gjør du:

1. Del kyllingfileter i fire på langs, og ha strimlene i en bolle. Bland resten av ingrediensene til marinaden og hell det over kyllingstrimlene. Mariner ca. 2 timer i kjøleskap.

Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før bruk. De fuktige trespydene vil ikke ta fyr.

2. Ta vekk skall fra avokado og fjern kjernen, ha avokoadoen i en food-prosessor og ha i olivenolje og lime. Miks til en glatt puré og smak til med salt og pepper.

3. Tre kyllingstrimlene på spyd og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Server kyllingspydene med avokadopuré og fersk chili i skiver

Skal du ta med deg spydene i parken så kan du fint lage avokadopureen på forhånd, men husk å ha litt limesaft over pureen så den ikke blir brun.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke