21. jun
Egg- og tunfisksalat.
 
Egg- og tunfisksalat
Under 20 min, 4 porsjoner. Bruk gjerne poteter fra gårsdagens middag, ellers kan pasta eller bulgur gjøre samme nytten.

Publisert: 27.feb.2018 15:19
Oppdatert: 27.feb.2018 15:32

4 egg

1 boks hermetisk tunfisk i vann

2 stk hjertesalat

1⁄2 stk agurk

1 stk rødløk

1 dl kokte grønne linser

Cæsardressing:

2 stk eggeplomme

1 ts dijonsennep

saften av 1 stk lime

3 båt hvitløk

11⁄2 dl olivenolje

1⁄4 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

salt og pepper

1. Kok eggene i 8-10 minutter og avkjøl i rennende, kald vann. Skrell eggene og del dem i båter.

2. Del opp resten av ingrediensene til salaten i passe store salatbiter og anrett på et fat. Legg eggebåtene på toppen.

3. Visp sammen eggeplommer, sennep, presset limesaft og finhakket hvitløk i en bolle til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones Smak til med salt og pepper. (matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.