21. mai
 
Enkel crispy duck
Her kan du samle dine venner og familie til et skikkelig festmåltid. Crispy duck setter du på bordet sammen med hoisinsaus, grønnsaker og dampede pannekaker.

Publisert: 26.jan.2018 08:52
Oppdatert: 26.jan.2018 08:52

Ingredienser 4 porsjoner:

3 andebryst

2 gulrøtter

1⁄2 agurk

1⁄2 purre

2 stilker stilkselleri (stangselleri)

2 pk. peking duck pannekaker

1 bunt frisk koriander

2 glass hoisinsaus

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180°C.

2. Snitt rutemønster i fettet på andebrystet. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper.

3. Legg det med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek i 2–3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer.

4. Stek dem i stekeovnen i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer i dem.

5. Vask grønnsakene godt og skrell gulrot. Kutt gulrot, agurk, purre og selleri i tynne strimler.

6. Legg pannekakene i en bambuskurv (med bakepapir). Damp i ca. 10 minutter, til de er gjennomvarme. Har du ikke en bambuskurv kan du bruke stekeovn.

7. Ta en pannekake, ha på hoisinsaus, grønnsaker og skiver av and. Topp det hele med koriander og rull sammen.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.