21. mai
 
Finnbiff
Reinsdyrskav er enkelt og raskt å lage nydelige matretter av. Skavet kan legges rett i stekepanna fra fryseren, og sammen med et beger rømme, litt sopp og krydder har du et festmåltid på rekordtid.

Publisert: 29.jan.2018 09:24
Oppdatert: 29.jan.2018 09:24

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g reinsdyrskav

2 ss smør til steking

250 g frisk sjampinjong

150 g bacon

1 dl vann

3 dl seterrømme

1 dl melk

3 skive ekte geitost

5 knuste einebær

1⁄2 ts. tørket timian

Slik gjør du:

1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.

2. Del sopp i båter og bacon i små terninger og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.

3. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert.

4. Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det småkoke i 10 minutter.

5. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.