22. okt
 
Flyndrefilet med råkost

Publisert: 29.aug.2017 06:19
Oppdatert: 29.aug.2017 09:13

Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker – og de behøver ikke være av typen som kommer i pakker fra frysedisken.

800 gr flyndrefilet

150 gr fin sammalt rug

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

3 ss margarin til steking

800 gr potet

Råkost:

4 stk gulrot

100 gr rødkål

200 gr hodekål

2 stk vårløk

1 stk sitron saft av

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

1⁄2 ss sukker

Pepperrotrømme:

2 dl lettrømme

2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)

1⁄2 ss sukker

1 ss hvitvinseddik

1⁄4 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Sett på poteter til koking, og forvarm stekeovnen til 100 °C.

2. Tørk flyndrefiletene godt med kjøkkenpapir.

3. Bland sammen rugmel, salt og pepper på en tallerken. Vend flyndrefiletene i blandingen.

4. Varm en stekepanne og ha i margarin. Det er varmt nok når smøret slutter å bruse. Stek filetene gylne på begge sider og legg dem over på et fat i stekeovnen etter hvert som de blir ferdige.

5. Riv gulrot og rødkål grovt og snitt kålen fint med en skarp kniv eller ostehøvel. Finsnitt vårløk. Bland alt i en skål og press over sitronsaft. Smak til med sukker, salt og pepper. Sett til side for å utvikle smak.

6. Bland sammen rømme, pepperrot, sukker og eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.

7. Server flyndrefiletene med råkost, kokte poteter og pepperrotrømme.

Stek potetene sammen med smør, løk og dill. (Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke