buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Fransk valnøttbrød

Publisert: 01.mai.2018 19:42
Oppdatert: 01.mai.2018 19:42

Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.

5 dl Tinemelk, fettfri skummet melk

1 pakke gjær (50 gram)

½ dl TINE Meierismør (smeltet)

2 ts salt

100 gr valnøtter

4 dl siktet rugmel

4 dl sammalt rug, fin

6 dl hvetemel (ca.)

1. Varm melken i en liten kjele til den er lunken.

2. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.

3. La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca. 45 minutter.

4. Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.

6. Stek brødene i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses. ( Tine Mat)mat(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat