buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Gratinert blomkål
Gratinert blomkål med sprøstekt bacon passer godt som tilbehør til kjøttretter.

Publisert: 27.jun.2017 07:08
Oppdatert: 27.jun.2017 07:16

Ingredienser 4 porsjoner:

1 blomkål

1 ts salt

100 g bacon

1 ss smør

Ostesaus:

1 ss smør eller margarin

2 ss hvetemel

4 dl melk

3 ss parmesan eller annen hvit ost

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

1⁄4 ts malt muskat

Slik gjør du:

1. Fjern bladene på blomkålen og del den opp i store buketter. Kok opp rikelig med vann i en kjele, tilsett salt og ha i bukettene. Kok dem knapt møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet og avkjøl i kaldt vann.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La småkoke i ca. 5 minutter.

3. Rør om av og til og pass på at sausen ikke blir brent. Ha i halvparten av osten og smak til med salt, pepper og muskat.

4. Sett stekeovnen på 200 °C. Hell saus over i formen og bland forsiktig. Strø ost på toppen. Stek midt i ovnen til osten er gyllen, ca. 10 minutter.

5. Kutt bacon fint, og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Strø baconet over gratengen før servering.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat