21. jun
 
Hvit bacalao
En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.

Publisert: 09.mar.2018 09:45
Oppdatert: 09.mar.2018 09:45

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g klippfisk loin

1 dl olivenolje

1 løk

4 båter hvitløk

1 rød chili

1 klype safran (kan utelates)

1 laurbærblad

2 gule paprika

2 dl fiskebuljong (utblandet)

2 dl hvitvin

2 dl fløte

1⁄2 sitron

2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du:

1. Legg klippfisken til utvanning i kaldt vann i minst 24 timer. Bytt vann 2–3 ganger i løpet av utvanningstiden.

2. Del klippfisken i porsjonsstykker.

3. Skjær løk i båter, finhakk hvitløk og skjær chili i ringer.

4. Varm olje i en tykkbunnet gryte (gjerne jerngryte) og fres løken til den er myk og blank. Senk varmen litt og tilsett hvitløk, chili, safran og laurbærblad. Fres videre i 5 minutter.

5. Del paprika i brede strimler og ha dem i gryten sammen med fiskebuljong, hvitvin og fløte. Kok opp, senk varmen og legg i fisken.

6. Sett på lokk og la det hele trekke rett under kokepunktet i ca. 30 minutter.

7. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Dryss over hakket persille rett før servering.

Server med kokte poteter eller godt brød.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.