25. apr
 
Kjøttdeiggryte
En enkel og mild hverdagsgryte med kjøttdeig og hjemmelaget potetmos.

Publisert: 12.jan.2018 13:35
Oppdatert: 12.jan.2018 13:35

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig

2 ss olje til steking

1⁄2 purre

1 båt hvitløk

3 gulrøtter

1 rød paprika

1 tomat

3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

1⁄2 ts. salt

Potetmos:

10 poteter

2 dl melk

2 ss smør

1⁄2 ts. salt og

1⁄2 ts. kvernet pepper

1⁄4 ts. revet muskatnøtt

Slik gjør du:

1. Skrellpoteter og del dem i grove biter. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet.

2. Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med krydder.

3. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter.

4. Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrøtter, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.