25. apr
 
Kokt torsk
Nytrukket torsk smaker nydelig og er også for mange et kjærkomment innslag på julemenyen.

Publisert: 19.des.2017 13:28
Oppdatert: 19.des.2017 13:28

Ingredienser 4 porsjoner:

2 kg torsk i skiver

1⁄2 dl salt per liter vann

Agurksalat:

1 agurk

2 ss vann

1 ss sukker

2 ss eddik, 7 %

1⁄2 ts. salt

1⁄4 ts. malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

200 g smør, i terninger

2 dl kremfløte

1 ss frisk kruspersille, hakket

1 ss sitronsaft

1⁄2 ts. salt

1⁄4 ts. malt hvit pepper

600 g potet

1⁄2 sitron i båter

Slik gjør du:

1. Sett over poteter til koking.

2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.

3. Kok opp kremfløte og la den koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

4. Kok opp vann og salt i en vid kjele. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.