21. mai
 
Kremet fiskesuppe
Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig.

Publisert: 18.jan.2018 12:51
Oppdatert: 18.jan.2018 12:51

Ingredienser 4 porsjoner:

2 gulrøtter i biter

6 dl fiskebuljong (utblandet)

2 dl melk

2 ss hvetemel

200 g laks eller annen rød fisk

200 g torskefilet eller annen hvit fisk

1 dl frosne erter

1 dl kremfløte

1⁄2 ts. salt og 1⁄2 ts. pepper

1 ss frisk gressløk

Slik gjør du:

1. Kok opp fiskebuljongen i en gryte og legg i gulrotbitene. La dem koke i 3–4 minutter.

2. Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper hele tiden. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.

3. Senk temperaturen og legg i fiskebiter og erter. La suppa trekke i ca. 5 minutter. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Dryss over finklippet gressløk. Server gjerne med brød eller flatbrød.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.