25. apr
 
Kyllingkjøttkaker
Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Med brun saus, kålstuing og tyttebærsyltetøy får kyllingkjøttkakene tradisjonelt følge.

Publisert: 02.des.2017 14:32
Oppdatert: 02.des.2017 14:32

Ingredienser 6 porsjoner:

800 g kyllingkjøttdeig

2 egg

2 ts. salt

1 ts. pepper

1⁄2 ts. malt muskat

smør til steking

2 poser kjøttkakesaus

Kålstuing:

ca. 1200 g hodekål

2 ss smør

6 ss hvetemel

6 dl melk

1 ts. salt

1⁄2 ts. malt muskat

Slik gjør du:

1. Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.

2. Lag brun saus av pose og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.

3. Skjær kålen i litt store biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet.

4. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre i melet og spe litt og litt med melken. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.