21. jun
 
Kyllinglår med tomater
Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time.

Publisert: 16.feb.2018 15:22
Oppdatert: 16.feb.2018 15:22

6 kylling overlår

saft og revet skall 1⁄2 stk sitron

4 ss olivenolje

500 gr potet

1 stk løk

1⁄2 stk grønn squash

6 båter hvitløk

1 boks cherrytomat

1⁄2 pose babyspinat

1⁄2 potte frisk basilikum

2 ts salt

1 ts kvernet pepper

1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.

2. Tørk kyllinglårene med tørkepapir og ha dem i en bolle med revet sitronskall og-saft, halvparten av olivenoljen, litt salt og pepper. Bland godt og sett til side.

3. Rens og skjær potet, squash og løk i tynne skiver. Ha resten av oljen i bunnen av en vid ildfast form og legg skivene utover i formen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene oppå. Sett formen midt i ovnen i 20 minutter.

4. Ta formen ut av ovnen og legg i tomater. Sett formen tilbake i stekeovnen i ytterligere 10 minutter, til kyllinglårene er gjennomstekt og tomatene er gjennomvarme. Dryss over spinat og hakket basilikum. (Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.