20. mai
 
Lofotsodd
Lammekjøtt kokt med grønnsaker, det er mat som smaker. Sodd regnes både som hverdagsmat og som festmat og egner seg like godt til begge deler

Publisert: 22.jan.2018 10:06
Oppdatert: 22.jan.2018 10:06

Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg lammebog i skiver/biter

1 l vann

1 løk

2 skiver kålrot

2 skiver sellerirot

2 gulrøtter

1 purre

4 poteter

1⁄2 ts. frisk timian

1 ts. salt

1⁄2 ts. pepper

Slik gjør du:

1. Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter.

2. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter.

3. Smak til med salt, pepper og timian. Server med flatbrød eller grovbrød.

Hvis du ønsker å lage en enklere variant av sodd kan du bytte ut grønnsakene med en lapskaus- eller gryteblanding.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.