22. okt
 
Norsk bløtkake
Ei saftig bløtkake pyntet med krem og friske bær hører hjemme på alle de store festdagene våre, og er noe av det norskeste som finnes.

Publisert: 14.mai.2018 12:14
Oppdatert: 14.mai.2018 12:14

Ingredienser 10 porsjoner:

Sukkerbrød:

5 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

ca. 1 dl eplejuice til dynking

7 1⁄2 dl kremfløte

2 kurver jordbær

1 dl blåbær

10 blad frisk mynte

Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 ºC i 45 minutter.

2. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejus. Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over krem. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og krem og så videre.

3. Stryk krem på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen. Pynt med jordbær og blåbær og ha på mynteblader.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke