buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Plukkfisk
Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på.

Publisert: 12.okt.2018 12:52
Oppdatert: 12.okt.2018 12:52

Ingredienser 4 porsjoner:

600 g lettsaltet torsk, kokt og renset for skinn og bein

400 g kokte poteter

2 løk

1 purre

2 ss smør

Hvit saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l melk

ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

1 kvist frisk dill

Slik gjør du:

1. Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.

2. Skjær ferdig kokte poteter i biter. Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.

3. Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.

4. Vend fisk, potetterninger og ¾ av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.

5. Dryss over resten av purren, pynt med litt dill og server, gjerne med flatbrød.

Mange bruker sprøstekt bacon til klippfisken, og flere steder serveres den med en klikk smør på toppen.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat