buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Raspeball
Raspeball, kumle, kompe, potetball, klubb, kjært barn har mange navn. Dette er tradisjonsmat i hele landet.

Publisert: 15.okt.2018 10:24
Oppdatert: 15.okt.2018 10:24

Ingredienser 4 porsjoner:

200 g lettsaltet sideflesk uten svor

2 l vann

Raspeballer:

ca. 750 g rå potet

ca. 300 g kokt potet

ca. 3 dl byggmel

2 ss hvetemel

1 ts salt

1 l kjøttkraft (etter trekking av lettsaltet sideflesk)

Slik gjør du:

1. Legg lettsaltet sideflesk i en kjele, hell på kaldt vann og kok opp. Skum godt av og kok kjøttet i ca. 2 1/2 time, eller til det er mørt.

2. Ta sideflesket ut av kjelen og legg det på en tallerken til avkjøling. Skjær sideflesket i små terninger.

3. Skrell potet, og riv rå poteter på råkostjern eller i en foodprocessor. Riv eller mos kokt potet og bland dem sammen med revne rå poteter, mel og salt.

4. Form blandingen med hendene til 8 like store baller. Lag en liten fordypning i hver ball, legg i flesketerninger og klem igjen hullet.

5. Kok opp kraft fra salt sideflesk. Når kraften koker legg raspeballene forsiktig i. Raspeballene skal småkoke i ca. 30–40 minutter.

Server med rørt tyttebær og sukker.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat