22. okt
 
Røkt sild med rösti
Små, gullglitrende røkte sild på sprøstekt potetrösti er en nydelig forrett eller kveldsrett. Vi bør spise mer sild i alle former, det er både bærekraftig, sunt og godt.

Publisert: 06.nov.2018 12:35
Oppdatert: 06.nov.2018 12:35

Ingredienser 4 porsjoner:

2 bøklinger

4 mandelpoteter

2 ss olje til steking

1⁄2 rødløk

2 ss ørretrogn

2 stilker frisk basilikum

Slik gjør du:

1. Bruk en skarp kniv og del bøklingen på langs. Del hver filet i skrå biter. La skinnet sitte på. Sett kaldt til servering.

2. Riv poteter grovt.

3. Varm en stekepanne med olje. Stek tynne potetrösti til de er gyllenbrune på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.

4. Legg rösti på asjetter og topp med rømme, bøkling, løk og rogn. Pynt med frisk basilikum eller andre urter.

Röstiene kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen på 180 °C i noen minutter, til de blir sprø. Andre typer varm- eller kaldrøykt fisk kan erstatte bøklingen.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke