25. apr
 
Sandkaker
Sandkaker, en klassiker som hører julen til, og er for mange ett av de sju slag.

Publisert: 15.des.2017 09:14
Oppdatert: 15.des.2017 09:13

Ingredienser:

100 g skåldede mandler

250 g hvetemel

200 g romtemperert smør

1 egg

100 g sukker

ca. 2 ss flytende margarin eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du:

1. Mal skåldede mandler på en mandelkvern eller i en foodprosessor.

2. Smuldre mel og smør sammen i en bolle. Ha i den malte mandelmassen, egg og sukker. Bland deigen godt sammen, dekk til bollen med plastfolie og la deigen hvile ca. 1 time i kjøleskap.

3. Sett stekeovn på 175 °C. Pensle sandkakeformer godt, gjerne to ganger, med flytende margarin.

4. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i stekeovn i 10–15 minutter.

5. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.

Oppbevar sandkaker i en tett kakeboks.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.