22. mai
 
Sashimi
Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny.

Publisert: 17.jan.2018 13:12
Oppdatert: 17.jan.2018 13:12

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g lakseloin, uten skinn og bein.

4 stk. reddik

1⁄2 sitron

4 ss soyasaus

4 ss lakserogn

4 ss frisk koriander

1⁄2 ts. wasabi

Slik gjør du:

1. Skjær laksen i 2–3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet. Anrett sashimiskivene på et flatt fat.

2. Skjær reddikene i tynne skiver.

3. Press saften av sitronen og bland den med soyasausen.

4. Legg reddikskiver, lakserogn, koriander og wasabi rundt laksesashimien.

5. Drypp sitron- og soyablandingen rundt.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes for å ta livet av eventuelle parasitter. Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.