22. okt
 
Shakshuka

Publisert: 21.mar.2018 14:33
Oppdatert: 21.mar.2018 14:33

Shakshuka er en nord-afrikansk vegetarisk grønnsakgryte. Den originale shakshukaen er basert på en saus av løk, hvitløk, tomater og chili, og serveres alltid med posjert egg. Men det finnes mange varianter.

2 ss olje

4 båter hvitløk - finhakkede

1 finhakket løk

1 finhakket rød chili

4 ss tomatpuré

8 finhakkede soltørkede tomater

10 rød cherrytomat

2 ts malt spisskummen

2 dl grønne erter

4 egg

4 ss hakket bladpersille

Fres løk, hvitløk og chili i en varm panne, gjerne en panne som kan settes i ovn.

Ha i tomatpuré og rør om.

Ha i tomater og spisskummen. Rør godt.

La sausen koke uten lokk i 10-12 minutter, til alt er mykt og sausen er passe tykk. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt vann.

Ha i erter i siste kokeminutt.

Lag fordypninger til eggene i sausen. Knekk eggene i en kopp og hell eggene forsiktig ned i hver sin fordypning.

Sett på lokk og senk varmen eller sett hele pannen i ovn på 200 grader.

Retten er ferdig når hviten har stivnet og plommen fremdeles er bløt.

Dryss finhakket persille på og server retten varm, gjerne med godt brød til. (Frukt.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke