21. jun
 
Sis köfte
Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midtøsten. Våre köfte er laget av lammekjøtt.

Publisert: 01.mar.2018 12:47
Oppdatert: 01.mar.2018 12:47

Ingredienser 4 porsjoner:

800 g kjøttdeig av lam

1 løk

2 båter hvitløk

4 ss hakket bladpersille eller koriander

1 ts. paprikapulver

1 ts. malt spisskummen

1⁄2 ts. kajennepepper

1 ts. salt

1⁄2 ts. kvernet pepper

8 trepinner

2 ss olje til pensling

Slik gjør du:

1. Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.

2. Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakkede urter, krydder, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.

3. Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.

4. Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5–6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.

5. Server köftene som her, i ferske lefser med salat og tzatziki eller yoghurtsaus, eller med sitronbåter, stekte poteter og salat.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.