22. okt
 
Skagenrøre
Lag en klassiker med reker i en kremete dressing med dill. Server den på ristet brød, som fyll i bakt potet.

Publisert: 21.jul.2017 10:22
Oppdatert: 21.jul.2017 10:23

Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg reker med skall, ca. 400 gram pillede reker

1⁄2 rødløk

1 ss frisk dill

2 ss majones

2 ss rømme crème fraîche eller gresk yoghurt

1 sitron

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

4 skiver ristet loff

4 kvister frisk dill

1 bunt reddik

Slik gjør du:

1. Pill rekene og la dem ligge på litt tørkepapir så de blir så tørre som mulig.

2. Finhakk løk og bland reker, løk, dill, majones og rømme. Riv skall av halvparten av sitronen og del den i to. Ha sitronskallet i rekeblandingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Del resten av sitronen i båter.

3. Skjær reddik i tynne skiver

4. Anrett rekesalaten på toast og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke