22. okt
 
Sosekjøtt
Sosekjøtt er en kraftig og smakfull gryte lagd av bog eller høyrygg av storfe.

Publisert: 17.des.2018 11:31
Oppdatert: 17.des.2018 11:31

Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg bog av storfe uten bein ev. høyrygg

2 ss margarin til steking

4 ss margarin

5 ss hvetemel

1 l kjøttkraft (eventuelt 2 buljongterninger og 1 l vann)

2 løk

1 laurbærblad (kan sløyfes)

1 ts salt og

1⁄2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell løk og skjær den i skiver.

2. Brun kjøttet i en varm gryte med margarin i to omganger slik at kjøttet får en fin jevn farge rundt det hele og ikke begynner å koke. Ta kjøttet opp av gryten og sett det til side.

3. Smelt margarin i gryten, ha i mel når det slutter å bruse. Brun jevningen til du har en nøttebrun farge. Spe med kjøttkraft litt etter litt til du har en klumpefri og jevn saus.

4. Legg i det stekte sammen med løk og laurbærblad.

5. Legg over lokk og la kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 2 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Server med poteter, kokte grønnsaker, erte- eller kålstuing og rørte tyttebær.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke