21. jun
 
Spagetti-gryte
Alt i en gryte - enklere blir det ikke. Vær tålmodig i ca. 15 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig.

Publisert: 06.mar.2018 13:14
Oppdatert: 06.mar.2018 13:14

Ingredienser 4 porsjoner:

12 dl vann

2 grønnsakbuljongterninger

1 rødløk

2 båter hvitløk

500 g spagetti

1 boks hermetiske tomater (à 400 g)

2 ts. tørket oregano

1 ts. chiliflakes

1 pakke cherrytomat

1⁄2 pakke frisk spinat (à 200 g)

2 ss olivenolje

1⁄2 ts. salt og 1⁄2 ts. pepper

Til servering:

1⁄2 potte frisk basilikum

60 g revet fersk parmesan

Slik gjør du:

1. Kok opp vann i en romslig kjele, og tilsett buljong.

2. Skrell løk og skjær den i tynne skiver. Riv hvitløk.

3. Tilsett løk, hvitløk, spagetti, hermetiske tomater, tørket oregano og chiliflak i kjelen.

4. La det småkoke i 10–12 minutter til pastaen er ferdigkokt. Rør om i kjelen underveis.

5. Skyll cherrytomater og tilsett dem i gryten når det er et par minutter igjen av koketiden.

6. Trekk kjelen av platen og vend inn spinat rett før servering. Ha i olivenolje, salt og pepper. Hakk basilikumblader grovt, og dryss over basilikum og parmesan før servering. (matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.