22. okt
 
Stekt makrell
På Sørlandet er makrellen en yndet gjest på sommerhalvåret. Den ekte sørlending serverer makrellen helstekt med agurksalat, rømme og kokte nypoteter.

Publisert: 21.jul.2017 06:56
Oppdatert: 21.jul.2017 07:02

Ingredienser 4 porsjoner:

4 makreller

4 ss hvetemel

1 ss salt

1 ts pepper

4 ss smør

Agurksalat:

1 agurk

2 ss vann

1⁄2 ts salt

1 ss sukker

2 ss eddik, 7 %

1⁄4 ts malt hvit pepper

8 ss seterrømme

4 båter sitron

Slik gjør du:

1. Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. Da blir den aller best. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurken med ostehøvel og legg skivene i laken.

2. Lag noen snitt på hver side av ryggbeinet på fisken. Bland mel, salt og pepper. Vend makrellen i blandingen.

3. Stek fisken i panne med smør, ca. 4 minutter på hver side, avhengig av størrelse.

Fisken er ferdig når beina slipper lett.

Server med kokte poteter.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke