25. apr
 
Svinekam med tilbehør
Svinekam er tradisjonsmat, og tradisjonsmat er veldig i tiden. Satt sammen med spennende tilbehørsretter gir det en ramme for hyggelige måltider.

Publisert: 07.des.2017 13:24
Oppdatert: 07.des.2017 13:24

Ingredienser 6 porsjoner:

1 1⁄2 kg svinekam uten bein

3 ts. salt

1 1⁄2 ts. kvernet pepper

5 dl kokende vann

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovn til 230 °C.

2. Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med salt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.

3. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter.

4. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 – 1,5 timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Her er svinekammen servert med appelsinsalat, fylte sjampinjonger, stekt sikori, glaserte poteter, sennepsdressing og en rødbetterte.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.