25. apr
 
Taco med kylling
Server kyllingkjøttdeig med bønner, guacamole og salsa i sprø tacoskjell.

Publisert: 11.jan.2018 13:24
Oppdatert: 11.jan.2018 13:24

Ingredienser 4 porsjoner:

Kjøtt- og bønnefyll:

400 g kyllingkjøttdeig

4 ss olje

1 hakket løk

2 båt finhakket hvitløk

1 revet gulrot

1⁄2 boks hermetiske brune bønner

1 boks hermetiske tomater

1 ts. paprikapulver

ca. 2 krm malt kanel (kan sløyfes)

ca. 2 krm chilipulver (smak til med)

salt og pepper

2 krm tørket oregano

4 tacoskjell

Tomatsalsa:

1⁄2 rød chili

1⁄2 rød paprika

1 boks hermetiske tomater

4 ss frisk basilikum

2 dl olivenolje

2 pressete lime

2 ts. salt

1⁄2 ts. pepper

Slik gjør du:

1. Varm olje i en kjele og stek kjøttdeigen på middels varme.

2. Tilsett løk, hvitløk og gulrot og la det steke med kjøttdeigen til løken blir blank (ikke brun). Ha i bønner, hermetiske tomater og krydder. La alt trekke på svak varme i 5 minutter.

3. Varm tacoskjellene i ovnen i ca. 5 minutter og fordel fyllet på dem.

4. Ta frøene ut av chili og paprika med teskje. Ha alle ingrediensene i en matprosessor. Kjør maskinen til alt er grovhakket. Smak til med salt og pepper.

Server tacoskjellene med rømme, mais, paprika, guacamole, tomatsalsa, salat og revet ost.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.