21. jun
 
Varm sjokolade

Publisert: 02.mar.2018 14:48
Oppdatert: 02.mar.2018 14:48

Varm sjokolade med bringebær? Den perfekte kosedrikk for de aller mørkeste vinterkveldene eller kalde dager.

250 g bringebær (friske eller frosne)

3 ss melis

1 l melk

150 g mørk sjokolade, 70 % kakao

1⁄2 ts. vaniljesukker

1 dl kremfløte til pisket krem

Slik gjør du:

1. Tin bringebær (om nødvendig) og ha dem i en liten gryte. Ta vare på noen bær til pynt. Bland inn melis og kok opp. Hell alt i en sil og bruk en skje til å presse det gjennom silen, slik at du får en tykk bærsaus.

2. Varm melk i en liten kjele. Brekk sjokoladen i mindre biter og ha i den varme melken sammen med vaniljesukker. Trekk kjelen av platen og la den stå i et par minutter. Visp godt, slik at sjokoladen løser seg i den varme melken.

Den ideelle temperaturen på varm melk er 65–70 grader. Blir den varmere enn det, kan den få en bismak.

3. Fordel bærsausen i fire store kopper. Spar litt til pynt. Hell den varme sjokoladen i koppene. Legg i en klatt pisket krem og pynt med bringebær og resten av bærsausen. Server straks.

(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.