hacklink
18. sep
 
Møte mellom to politiske giganter i 1979
Se hva vi fant i arkivet vårt.

Publisert: 15.sep.2017 06:51
Oppdatert: 15.sep.2017 07:08

Dette bildet er fra arbeiderpartiets storhetstid: Stortingsvalget er over og de forskjellige partiene er i gang med å evaluere resultatet. Det er krisestemning i Ap etter at de fikk 35,6 % av stemmene i Hedmark.

Historisk sett er dette et dårlig resultat for Ap, og ukens Arkivdykk er hentet fra partiets storhetstid. Tilfeldighetene ville det slik at Einar Gerhardsen og Odvar Nordli møttes på Tingvold i Stange 19. januar 1979. Statsminister Odvar Nordli var foredragsholder på et møte Stange Rotary holdt, mens tidligere statsminister Einar Gerhardsen var æresgjest og foredragsholder på årsmøtet i Stange Arbeiderparti.

Ved stortingsvalget i 1977 fikk Ap over 60 % av stemmene i Hedmark, og siden den gang har det gått jevnt og trutt ned mot årets resultat. Odvar Nordli var statsminister i Norge i fem år fra 1976 til 1981. Einar Gerhardsen var statsminister i Norge i 17 år. Han gikk bort i 1987.

Foto: Tordis Ødbehr

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke