Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
ØL: "Stick a finger in the soil" fra Mikkeller.
FOTO: Trond Svendsen
 
Det er deilig ...

Publisert: 27.jul.2018 08:31
Oppdatert: 27.jul.2018 08:39

Å være norsk i Danmark. Ja selvfølgelig er det, og Danmark kryr av nordmenn om dagen, i alle fall om jeg leser alle feriebildene på Facebook og Instagram rett.

Men jammen kan det være deilig å drikke dansk øl i Norge og. Mikkeller er en av de virkelige suksesshistoriene fra mikrobryggerirevolusjonen. De er for lengst blitt store, og ikke Carlsberg-store riktignok, men store nok til å bli drukket over store deler av kloden.

Det er så smått noen butikkstyrkeøl fra Mikkeller tilgjengelige i dagligvarehandelen nå. Jeg betalte 40 kroner for den vi tester denne uka hos Meny på Maxi. Ølet er døpt «Stick a finger in the soil», men for enkelhets skyld omtaler jeg den herved som det den er; en pale ale.

0,33-flaske, 4,6 prosent og altså 40 kroner. Det er nøkkeltallene. Det du da får med deg hjem, er en nydelig pale ale, rødoransje av farge. Med det samme jeg begynte å skjenke dette ølet i glasset fikk jeg følelsen av at dette kom til å bli en bra ølopplevelse. Det slo til. Mikkeller brygger denne tradisjonelt som et overgjæret ale, og bruker i tillegg til byggmalt også noe havreflak i mesken. Det som kommer ut i andre enden er et nydelig humlet øl med en tørrbitter avslutning med hint av treverk.

Hvis du lurer på hvilket pale ale du skal drikke til sommerens kjøttretter fra grillen. Så let ei mer. Det er denne. Og hvis du ikke kan å grille fordi det er tørt. Men bare har lyst på en god pale ale. Så er det fortsatt denne du skal se etter. For dette er en veldig god pale ale fra det danske bryggeriet. Er du i København kan du jo se etter bryggeripuben ved Tivoli og teste den ut der.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke