Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En bitter og fin en

Publisert: 26.okt.2018 07:39
Oppdatert: 26.okt.2018 07:39

De kaller den engelsk bitter, bryggerne på ELØ. De tre bokstavene står for øvrig for En liten øl, og dette lille norske bryggeriet ligger på Fitjar i Hordaland.

Den er nå en nyhet i bestillingsutvalget hos Vinmonopolet til en pris av 50 kroner. Flaska er klassisk 0,33 og innholdet måler 5,5 prosent alkohol.

Det er en lekker mellombrun farge på dette ølet. Det ser virkelig elegant ut i glasset, strået mørkere enn mange pale ales som har rent gjennom min øltrut, lekker rett og slett.

Lukta er mild av maltsødme og litt sommer og blomst. En første slurk legger for dagen et øl som føles kremet, og avslutningen er mer tørr, egentlig, enn den er bitter. «I en verden full av IPA er det godt å roe ned med en ESB fra andre enden av skalaen» skriver bryggerimester Øysten Huus bak på flaskeetiketten. Det er en god konklusjon! Norske ølganer er blitt vant til ganske så humleekstreme utflukter, og derfor føles det det nesten befriende å lete litt etter smaker og nyanser i et øl som føles litt sofistikert. Litt som en engelsk Lord i tweedklær.

Dette er et spennende matøl. Den rike stilen og den tørrbitre avslutningen sammenholdt med ølets pene muskler i form av å være en fem og en halv-prosenter, gjør det attraktivt å sette på bordet til kraftige kjøttretter. Prøv det til høstens vilt. De driver jo og skyter villsvin i norske skoger nå; får du tak i det må du gjerne ta en Asterix.

Alt i alt en finfin ale fra vestlandet. ELØ har vært på jakt etter en moderat bitter ale i engelsk stil, og de har lyktes godt med det. Og en bunnsolid femmer på terningen er dermed høyst fortjent.

Glimmer Extra spec. ale

En liten øl AS

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke