17. sep
Vergina.
 
Frisk og gresk
For tredje uke på rad kommer HAs ølspalte ute fra Europa.

Publisert: 04.aug.2017 06:23
Oppdatert: 04.aug.2017 06:45

Vi startet vår lofferferd i København. Derfra gikk turen til Nederland, og nå kommer ølet vårt fra Hellas.

Ukens øl er en lys, frisk lager fra Macedonian Thrace Brewery.

Vi nordmenn invaderer jo gjerne de greske øyene om sommeren, på flukt fra norsk sommervær. Øl som Mythos, Alfa og Fix er godt kjent. Lyse, lette lagerøl som gjerne serveres i frostet glass. Men Vergina lager fra Komotini-bryggeriet var et nytt bekjentskap for meg.

Ølet kommer på både flaske og boks. Jeg drakk en boks som kostet 80 cent, altså omlag ganske latterlige åtte norske kroner for en 0,33. Alkoholprosenten er fem.

Dette er en lys, lett lager. Den har klare mellomeuropeiske lagertoner, med bruk av Hallertau og Tettnang humlesorter. Bryggeriet er stolte av at de brygger sin lager etter vår avholdte renhetslov.

Dette er en meget lys lager som passer godt i det klimaet og ikke minst til den maten den serveres til i Hellas. Den har en fin maltsødme som gjør den godt egnet til mange tradisjonelle greske retter.

Er du av de mange titusener av nordmenn som reiser til Hellas på ferie i år, så anbefaler vi gjerne at du tar en avstikker fra Mythosen (som du jo til og med får kjøpt her hjemme) og tester Vergina lager. Det er en helt fin lager som passer godt til det greske kjøkkenet.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke