Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
God og litt mindre

Publisert: 02.feb.2018 10:24
Oppdatert: 02.feb.2018 10:24

Tank 7 fra Boulevard i Kansas har lenge vært en favoritt hos meg og mange nordmenn. Dette amerikanske taket på en tradisjonell mellomeuropeisk gardsøl har ofte vært utsolgt, til tross for at den kun har vært tilgjengelig på 0,75 storflaske med champagnekork. Prisen ligger på rundt 150 kroner.

Men nå er det noen nyheter på Vinmonopolet, og blant disse er en 0,33-versjon av dette ølet. 8,5 prosent sterkt og til 60 kroner. Ølet kommer fra Boulevard Brewings såkalte smokestack-series, og det ligger en morsom historie bak navnet. Da de eksperimenterte med dette ølet og forsøkte å sette sammen et brygg som skulle nagle følelsen av et belgisk gardsøl, så skjedde det et eller annet i gjæringstank nummer sju som tilførte brygget det bryggerne mente var en magisk smak. Dermed ble ølet hetende Tank 7, og det er et av bryggeriets mest populære til dags dato.

Og ølet er godt. Den strågule fargen kan kanskje hinte om en lettvekter, men tro om igjen. Tank 7 er et fyldig, kraftfullt øl med rikelig innslag av eplefrukt og kryddertoner. Det er leskende og moderat bittert med hint av pepper i avslutningen. Dette er et øl som har rikelig med bruksretninger i matvegen. Hva med å prøve det til ost?

Men det er også påskeølet framfor noe, i min bok i alle fall. Tank 7 smaker av sol og varme, og det er ikke til å undres over at bryggeriet har gjort suksess med dette i årevis. Boulevard Brewing har vært med på hele den amerikanske mikrobryggeri-revolusjonen. De ble startet tilbake i 1989. Polet har et par IPA-nyheter fra samme bryggeri på gang inn i bestillingsutvalget nå, så for den som er interessert i å sjekke ut bryggeriet er det mer å velge i. Men Tank 7 er og blir en klassiker.

Tank 7

Boulevard Brewing

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke